SCRUM praktijk opleiding

Dé SCRUM opleiding voor mensen werkzaam zowel in profit als in non-profit organisaties. Ervaar de kracht van SCRUM in de praktijk! 

 

Algemeen

SCRUM is een aanpak die is ontwikkeld vanuit de IT. Het succes van deze aanpak in andere werkvelden dan de IT wordt steeds meer aangetoond. Elke organisatie streeft naar het zo effectief mogelijk bereiken van resultaten in een steeds complexere omgeving. Een omgeving die continu verandert, vraagt een gestructureerde manier van (samen)werken die tegelijkertijd op een zo’n kort mogelijke termijn de meeste toegevoegde waarde levert. Bovendien zorgt deze aanpak voor een succesvol team dat op een open manier samenwerkt en continu verbetert.

In deze korte en praktische SCRUM Praktijk Opleiding leert u hoe u de aanpak SCRUM kunt toepassen binnen uw eigen werkveld. Denk hierbij aan beleidsontwikkeling, opstellen van jaarverslagen, organisatieontwikkeling, verbetering of ontwikkeling van processen, ontwikkeling van diensten of producten etc. Aan de hand van de praktijk nemen wij u mee in de verschillende SCRUM rollen, activiteiten en hulpmiddelen. De theorie wordt zoveel mogelijk ondersteund door praktijkgerichte oefeningen.

 

Werkwijze

  • Focus op de praktijk

Bij Projectteamwork volgt u een opleiding die vooral bestaat uit veel ‘doen’. Het is onze visie dat hiermee daadwerkelijk wordt ervaren wat de meerwaarde is van SCRUM. Het gehele SCRUM framework wordt zoveel mogelijk nagebootst. Denk hierbij aan: het maken van een stakeholdersanalyse, opstellen van userstory’s, opstellen van een productbacklog, planning, uitvoeren van een retro en het in verschillende rollen werken in een SCRUM team.

Om een beeld te krijgen van uw werkzaamheden en uw behoefte doen we vooraf een korte schriftelijke intake. Bij deze intake vragen wij u ook (indien mogelijk) een aantal praktijkvoorbeelden te noemen zodat wij daarop in kunnen spelen tijdens de opleiding.

We sluiten deze tweedaagse opleiding af met een terugkommiddag. Doel van deze middag is het delen van praktijkervaring aan de hand van de eerder opgedane kennis met ondersteuning van de docenten.

 

  • Focus op teamwork

Teamwork is een randvoorwaarde voor succes. Het vormt de rode draad in onze opleiding. De praktijkgerichte opdrachten worden zoveel mogelijk in teamverband uitgevoerd, zodat direct wordt ervaren wat deze manier van samenwerken inhoudt. Tegelijkertijd wordt aandacht besteed aan de verschillende rollen en competenties die in de samenwerking van belang zijn.

 

Opbouw/duur

Deze opleiding bestaat uit twee dagen. De twee opleidingsdagen worden opgedeeld in 4 sprints van ieder een halve dag.

Dag 1: 9.30-16.30

Sprint 1: introductie in SCRUM theorie

Sprint 2: gamestorming: theorie wordt toegepast in spelvormen

Dag 2: 9.30-16.30

Sprint 3: eigen praktijkcases in SCRUM (project story, project backlog, sprint backlog)

Sprint 4: eigen praktijkcases in SCRUM (planningsessie, backlog refinement, demo, retro)

 

Alle deelnemers aan de Scrum Praktijk Opleiding zijn automatisch uitgenodigd voor de half jaarlijkse Scrum Inspiratie Middag. Op dit evenement komen alle deelnemers van eerdere opleidingen bij elkaar om praktijkervaringen uit te wisselen en nieuwe inzichten op te doen.

 

Locatie/parkeren

De opleiding zal in het Posthuis Theater te Heerenveen plaatsvinden. Indien er plek is, kan er gratis geparkeerd worden achter het kantoor van Projectteamwork (Fok 68, Heerenveen). Daarnaast is er mogelijkheid om aan de gracht te parkeren tegenover het Posthuis Theater.

Op twee minuten loopafstand van het Posthuis Theater bevindt zich onder het Geerts Willigenplein een grote parkeergarage. Een dagkaart kost € 6,-. De openingstijden zijn de gehele week van 05.00 – 22.00 uur. Uitrijden kan 24 uur per dag.

Het theater ligt op vijf minuten lopen van het Centraal Station. U loopt naar de brug tegenover het NS-station (richting K.R. Poststraat), steekt de brug over en slaat rechtsaf de Fok in. Na ± 80 meter ziet u aan uw linkerhand het Posthuis Theater.

 

Prijzen

Tweedaagse opleiding, inclusief inspiratiemiddag.

€ 1.195,00 per persoon (ex BTW), inclusief arrangement (lunch, materialen, koffie/thee/fris )

No Events on The List at This Time

X